Grand entree van wild

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd 200 gram van de pompoen en de helft van de ui in grote stukken en fruit deze ongeveer 5 minuten aan in de olijfolie.
  2. Voeg gember, zout en peper toe.
  3. Voeg vervolgens de wildbouillon zo toe dat de pompoen net onder staat en laat 25 minuten op een middelmatig vuur koken.
  4. Blender de soep fijn, strooi de nootmuskaat erover en zeef de soep door een bolzeef.
  5. Snijd de rest van de ui fijn en fruit deze samen met de eendenham en de vadouvan even aan in olijfolie.
  6. Snijd de rest van de pompoen in brunoise, en voeg dit samen met de suiker, rozijnen en wittewijnazijn toe aan de eendenham.
  7. Voeg als de pompoen beetgaar is de appel toe, laat even doorwarmen en koel vervolgens terug.
  8. Pel de garnalen en bestrooi ze naar smaak met zout en peper.
  9. Bak de garnalen en lepel de chilisaus erdoor.
  10. Steek uit de (half ontdooide) tarte Tatins met een steker kleine taartjes.
  11. Verwarm de mini tarte Tatins circa 7 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
  12. Lepel de eendenham-pompoen brunoise in het midden van een ovaal bord en plaats de garnaal er bovenop.
  13. Plaats de tarte Tatins ernaast, decoreer met de plakjes ganzenfi let erover en bedruppel de ganzenfilet met honing.
  14. Breng de melk met de tijm aan de kook.
  15. Verwijder de tijm en klop vlak voor serveren op tot schuim.
  16. Plaats de soep op het bord, lepel het schuim erop en serveer direct.

Ingrediënten

  • 250 gram muskaatpompoen
  • 1 ui
  • Extra vièrge olijfolie, Olitalia
  • Klein stukje gember
  • 2 dl wildbouillon, Oscar
  • Mespuntje nootmuskaatpoeder
  • 60 gram eendenham, in brunoise, Ruig
  • Mespuntje vadouvan
  • 15 gram rietsuiker
  • 1 eetlepel rozijnen, geweekt
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 50 gram appel, geschild en in brunoise
  • 4 grote garnalen, Serfish
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 4 stuks tarte Tatin appel/karamel, Maison Niels de Veye
  • 8 dunne plakjes gerookte wilde ganzenfilet, Ruig
  • 1 theelepel honing
  • 1 dl cappuccinomelk
  • 1 takje tijm
  • Zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2012