• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Hutspotsalade met gerookte eendenborst en pastinaakkroketjes

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan water met 16 gram zout per liter aan de kook.
  2. Snijd de bospeen en aardappel in mooie brunoise.
  3. Snipper de ui en stoof gaar in wat olie.
  4. Blancheer de brunoise van aardappel en bospeen en laat op keukenpapier uitlekken.
  5. Maak aardappel, bospeen, ui en bieslook aan met vinaigrette en zout en peper naar smaak.
  6. Schil de pastinaak, rol in aluminiumfolie en pof deze in circa 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180°C.
  7. Controleer regelmatig, omdat niet elke pastinaak even snel gaar wordt.
  8. Snijd de gare pastinaak in dikke reepjes en paneer deze àl’anglaise met bloem, eiwit, broodkruim en wat zout zodat er ‘kroketjes’ ontstaan.
  9. Verhit de olie tot 180°C en frituur hierin de pastinaakkroketjes.

Opmaak tip Dresseer de gerookte eendenborst in dunne plakjes op een bord met daarop eerst de salade, dan de blaadjes kropsla en tenslotte de pastinaakkroketjes. Serveer met bijvoorbeeld een met mosterd verrijkte mayonaise.

Ingrediënten

  • Zout
  • 300 gram bospeen
  • 200 gram aardappel
  • 2 uien
  • Olie
  • 1 eetlepel gesneden bieslook
  • 1 dl vinaigrette
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 pastinaak
  • Bloem
  • Ei
  • Vers broodkruim
  • Frituurolie
  • 320 gram gerookte eendenborst
  • 1 hartje van een krop sla

Publicatie datum: 15 maart 2012