• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Lange vingers van heilbot met chili dipsaus

Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de dipsaus door chilisaus te mengen met vissaus, limoensap, citroengras, koriander en lente-ui. Breng eventueel op smaak met zout of extra limoen of vissaus.
  2. Snijd de vis in reepjes en bestrooi met zout en peper.
  3. Klop de eieren op met een beetje zout, peper en een eetlepel water.
  4. Haal de visreepjes door dit mengsel en vervolgens door het polentameel.
  5. Leg ze op een rooster en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden tot ze bruin en krokant zijn.
  6. Serveer direct met de dipsaus.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel citroengras, zeer fijngehakt
  • 2 eetlepels korianderblad, fijngesneden
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 500 gram filet van heilbot
  • 2 eieren
  • 50 gram polentameel
  • (zee)zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2012