Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak de sjalotten schoon, snijd ze klein en bak ze circa 2 minuten in de boter.
Schroei in een andere pan de riblappen dicht en bestrooi met zout en peper.
Voeg hieraan runderfond (zodat het vlees net onderstaat), balsamico-azijn, basterdsuiker, laurierblaadjes, kruidnagels en de gebakken sjalotten aan toe.
Breng zachtjes aan de kook en laat de riblappen met het deksel schuin op de pan op zacht vuur in circa 3,5 uur gaar stoven.
Proef de jus en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
Snijd de aardappels in de breedte in plakken.
Besprenkel de aardappels met de olie.
Meng hierna alles goed door elkaar zodat alle plakjes met een laagje olie bedekt zijn.
Rooster de aardappelen gedurende 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Schep af en toe om tijdens het roosterproces.
Voor shiitake
Verwarm de ketjap met een laurierblad. Laat even marineren en licht inkoken. Borstel de shiitake schoon en bestrooi met aardappelzetmeel. Frituur de shiitake kort in de zonnebloemolie . Smeer daarna met een kwastje in met het laurier-ketjapmengsel. Voor bietenpickels Marineer de blokjes gekookte bieten met de blokjes ui, azijn, suiker, zout en peper. Maak van het vlees en de aardappelplakken stapeltjes (als een lasagne). Leg de shiitakes er omheen en serveer de bietenpickles er apart bij.