• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Pompoenquiche en salade met houtduif

Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de pompoenquiche

  1. Snijd de pompoen in plakken, verwijder de schil en de zaadjes.
  2. Snijd het vruchtvlees (circa 500 gram) in blokjes van 1,5 cm.
  3. Verhit de olie in de braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en wildmix en breng op smaak met zout en peper en het cèpespoeder.
  4. Voeg de pompoen toe en bak deze al omscheppend gedurende 3 minuten.
  5. Laat het mengsel iets afkoelen.
  6. Klop in een kom eieren los met de slagroom, de kaas, zout en peper en het kerrypoeder.
  7. Snijd de gerookte kip in brunoise.
  8. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  9. Vet de quichevorm in en bekleed deze met het deeg.
  10. Schep een mengsel van pompoen-paddenstoel en gerookte kip in de vorm.
  11. Verdeel hierover het ei-kaasmengsel.
  12. Bak de quiche in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin.
  13. Neem de quiche uit de oven en laat hem 10 minuten staan.
  14. Serveer op kamertemperatuur.

Voor de houtduifsalade

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Breng de houtduif op smaak met zout en peper.
  3. Bak de duif in een braadpan aan beide zijden aan in olie en gaar hem vervolgens 5 minuten in de oven.
  4. Laat het vlees 10 minuten rusten.
  5. Snijd de borstfilets van het karkas.
  6. Meng de overige ingrediënten voor de salade en leg hier als laatste de houtduiffilets overheen.

Ingrediënten

Voor de pompoenquiche

  • 1 flespompoen
  • 2 eetlepels (olijf)olie, Olitalia
  • 1,5 rode ui, in brunoise gesneden
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram wildmix paddenstoelen, Smeding
  • 1 eetlepel cèpespoeder, Sabarot
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels kaas
  • Mespuntje kerry
  • Halve gerookte kipfilet
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • Zout en versgemalen peper

Voor de houtduifsalade

  • 2 houtduiven, Ruig
  • Olie, Olitalia
  • 100 gram mesclunsalade
  • 2 eetlepels fruitsalade, uitgelekt
  • 5 walnoten
  • Zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2012