Rib-eye met paddenstoelen en morillessaus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bak de rib-eye’s om en om in hete boter aan en houd ze warm in een matig warme oven (90°C).
  2. Giet de wildfond in de pan, roer het aanbaksel los en laat de fond tot 1/4 inkoken.
  3. Snijd de schoongemaakte verse paddenstoelen iets kleiner.
  4. Week de gedroogde paddenstoelen in 100 ml warm water en de cognac gedurende 20 minuten.
  5. Laat de geweekte paddenstoelen uitlekken en bewaar het vocht.
  6. Bak de ui glazig in roomboter en voeg de paddenstoelen er aan toe.
  7. Meng het uitlekvocht met de ingekookte fond en laat verder inkoken tot de gewenste dikte.
  8. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de klontjes koude boter toe totdat de saus gaat glimmen en binden. De saus niet laten koken!
  9. Leg de rib-eye op de borden, verdeel de gebakken paddenstoelen en ui erover en giet de saus erbij.

Ingrediënten

  • 4 x circa 200 gram rib-eye
  • 500 ml wildfond
  • 200 gram verse paddenstoelen (bijvoorbeeld girolles, cèpes)
  • 15 gram gedroogde paddenstoelen (bij voorkeur morilles of cèpes)
  • 50 ml cognac
  • 1 ui, klein gesneden
  • 150 gram koude roomboter, in klontjes

Publicatie datum: 15 maart 2012