Rogvleugel met limoenmayonaise en puy linzen

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rasp met een zesteur reepjes van de limoen af.
  2. Blancheer deze zestes in water en spoel ze koud.
  3. Vermeng de mayonaise met het sap van een halve limoen en voeg hier de zestes aan toe.
  4. Kook de linzen in de gevogeltebouillon gaar.
  5. Schil de gele bieten en snijd deze in julienne.
  6. Blancheer ze kort en stoof ze daarna in boter.
  7. Breng de rogvleugelfilets op smaak met zout en peper en bak ze aan beide zijden in de hete olie.

Opmaak tip Serveer op voorverwarmde borden.

Ingrediënten

  • 2 rogvleugels van 350 gram (gefileerd in 4 filets door de visboer)
  • 4 eetlepels druivenpitolie
  • 200 gram Puy linzen
  • 3 dl gevogeltebouillon
  • 2 limoenen
  • 1.5 dl mayonaise
  • 2 gele bieten
  • 25 gram boter

Publicatie datum: 15 maart 2012