Salade Costa Allegra

Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Leg de plakken tonijn op de borden.
  2. Meng de mesclun, paprika, ui, haricots verts en ei en maak er luchtige bergjes van op of naast de tonijn.
  3. Bestrooi met de olijven en verse kruiden.
  4. Meng voor de dressing de mosterd met de balsamicoazijn en voeg geleidelijk de olijfolie toe.
  5. Breng op smaak met suiker, zout en peper.
  6. Druppel de dressing over de salade en serveer direct.

Ingrediënten

  • 250 gram verse tonijn, in dunne plakken
  • 100 gram mesclun sla
  • 1/2 paprika, in dunne ringen
  • 50 gram rode ui, in dunne ringen
  • 60 gram haricots verts, geblancheerd
  • 2 gekookte eieren, in partjes
  • 40 gram zwarte olijven, in ringetjes
  • Handvol verse kruiden, grof gehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 150 ml olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • Zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2012