Sandwich van kalfsentrecote

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rooster de trostomaatjes aan de steeltjes en de champignons circa 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  2. Snijd het notenbrood in zeer dunne plakken, bak in een droge pan aan en voeg pas op het laatst enkele druppels olijfolie toe.
  3. Verhit boter in een pan en bak hierin de entrecotes aan beide zijden naar wens.
  4. Meng de mesclunsla met de mosterddressing en plaats een deel hiervan in een glaasje op het bord.
  5. Maak stapeltjes van achtereenvolgens een plakje notenbrood, een entrecote, weer een plakje notenbrood, een entrecote en een derde plakje notenbrood en wissel deze laagjes af met plukjes mesclunsla.
  6. Plaats op elk stapeltje 3 geroosterde trostomaatjes, liefst nog aan het steeltje.
  7. Leg naast elke entrecote-sandwich 3 geroosterde champignons en garneer deze met wat truffel-garneersaus.
  8. Serveer het gerecht lauwwarm.

Ingrediënten

  • 12 trostomaatjes
  • 12 champignons
  • 1/2 notenbrood, Boulangerie Lambèr
  • 1 theelepel olijfolie
  • 8 x circa 60 gram dun gesneden entrecotes
  • 50 gram boter
  • 50 gram mesclunsla
  • 4 eetlepels mosterddressing, O’Life
  • 4 eetlepels truffelgarneersaus, O’Life

Publicatie datum: 15 maart 2012