Victoriabaarsfilet met mosterdmerengue

Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd alle groenten in brunoise en bak ze samen met de pijnboompitjes in de olijfolie. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Doe dit bij voorkeur een dag van tevoren voor een betere smaak.
  2. Verhit voor de saus de visbouillon, de witte wijn en het citroensap en laat inkoken met de room.
  3. Voeg dan de crème fraîche, 1 eetlepel mosterd en 1 eetlepel van de kervel toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Klop voor de merengue de eiwitten stijf.
  5. Meng er 1 theelepel mosterd door en voeg de rest van de kervel en cayennepeper en zout naar smaak toe.
  6. Haal de victoriabaars met de bovenkant door het merenguemengsel.
  7. Bak de vis met de onbedekte zijde naar beneden even aan in de pan en draai de vis niet om.
  8. Bak in 10 minuten af in voorverwarmde oven van 160 graden.
  9. Serveer de vis naast de warme groenteratatouille en met de saus apart.

Ingrediënten

  • 50 gram venkel
  • 50 gram courgette
  • 50 gram aubergine
  • 50 gram tomaat
  • 50 gram paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml visbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • Kneepje citroensap
  • 200 ml room
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • Mosterd
  • 1.5 eetlepel kervel, fijngehakt
  • 3 eiwitten
  • 4 x 100 gram victoriabaars
  • Cayennepeper
  • Zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2012