Kingcrabsalade met groene-appelsorbet en avocadocrème

Gang
Amuse
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor loempiachips

  1. Smeer het loempiavelletje in met eiwit en bestrooi met het zeewier-sesammengsel.
  2. Verdeel het geheel in stukjes en bak deze in 2 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  3. Voor de appelsorbet
  4. Doe de Granny's in een sapcentrifuge. Kook de suiker, het citroensap en de glucose op en laat het daarna afkoelen. Vermeng het geheel met het appelsap en de pro crema en draai het op in een ijsmachine. Voor avocadocrème Maak de avocado schoon en pureer met de helft van de room. Verhit de andere helft van de room en los de geweekte gelatine daarin op. Doe het mengsel bij de avocadopuree. Breng het geheel op smaak met sushi seasoning, citroensap, zout en peper. Voor de krabsalade Hak de krab met een mes fijn. Breng de krab op smaak met de appelbrunoise, citroenmayonaise, zout en peper.

Opmaak tip Plaats de krabsalade, appelsorbet en avocadoroom op het bord en garneer het gerecht af met shiso purple en de 'loempiachips'.

Ingrediënten

Voor loempiachips

  • 1 loempiavelletje
  • 2 gram eiwit
  • 5 gram gedroogd zeewier gemengd met sesamzaad

Voor de appelsorbet

  • 6 Granny Smith appels
  • 5 gram suiker
  • 0.6 dl citroensap
  • 40 gram glucose
  • 1 theelepel pro crema

Voor avocadocrème

  • 1 avocado
  • 0.6 dl room
  • 1 blad gelatine
  • 0.25 dl sushi seasoning
  • citroensap
  • zout en peper

Voor de krabsalade

  • 250 gram kingcrab, schoongemaakt
  • 50 gram appelbrunoise
  • 50 gram citroenmayonaise
  • shiso purple
  • zout en peper

Publicatie datum: 15 mei 2012