Makreelchili met pittige komkommer

Gang
Tussengerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schaaf de komkommer in de lengte in dunne plakken en de paprika in flinters.
  2. Los de suiker al roerend op in de azijn, schep de komkommer en paprika er goed door en laat enkele uren in de koeling intrekken.
  3. Fileer de makreel, verwijder de graatjes en maak de makreel los.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig, voeg de tomaat en chilipeper toe en bak alles goed.
  5. Voeg na 5 minuten de makreel en de witte peper toe, schep goed om en laat even bakken.
  6. Schep na 5 minuten het limoensap en de selderij erdoor.
  7. Kook ondertussen de basmatirijst in 8 minuten gaar en meng met de cashewnoten.
  8. Blancheer de broccolischeuten in gezouten water.
  9. Roerbak de shiitake kort in een scheutje olijfolie.
  10. Serveer de makreelchili met de komkommer, de rijst, de broccolischeuten en de shiitake er apart bij.

Ingrediënten

  • 1/2 komkommer, geschild
  • 25 gram paprika
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 4 eetlepels azijn
  • 600 gram gerookte makreel, SmitVis
  • 3 uien, versnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 6 tomaten, in brunoise
  • 3 chilipepers, fijngesneden
  • 1/2 theelepel witte peper
  • sap van 1 limoen
  • 3 takjes selderij, fijngesneden
  • 325 gram basmatirijst
  • 100 gram cashewnoten, gehakt
  • 4 bosjes broccolischeuten
  • 250 gram shiitake
  • olijfolie
  • zout

Publicatie datum: 15 mei 2012