Chocoladefondant

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade samen met de boter en meng tot een geheel.
  2. Klop in een andere kom de eieren met 1 eidooier luchtig op. Voeg hierna al roerend 100 gram van de suiker toe en klop het geheel vervolgens goed op.
  3. Meng het chocolademengsel door het eiermengsel en spatel hier 100 gram van de bloem doorheen.
  4. Beboter de bakvormen en bestrooi ze met wat bloem. Bak hierin de fondant gedurende circa 8 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  5. Kook voor de kaneelcrème de melk met het kaneelstokje.
  6. Meng de melk vervolgens met de overgebleven eidooier en de rest van de suiker en de bloem en laat op laag vuur garen.
  7. Schil de mandarijnen ruim, snijd de partjes tussen de vliesjes uit en dresseer ze op het bord in een rechte lijn. Schep het sorbetijs naast de (warme!) fondant en bestrooi de fondant met poedersuiker. Voeg naar wens kaneelcrème toe.

Ingrediënten

  • 225 gram pure chocolade
  • 225 gram boter
  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 125 gram suiker
  • 2,5 dl volle melk
  • 135 gram bloem
  • 1/2 kaneelstokje
  • 2 mandarijnen
  • 4 quenelles mango-sorbetijs
  • poedersuiker

Publicatie datum: 15 november 2012