Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd het ontbijtspek fijn, wok dit in de olie en voeg beetje bij beetje de boerenkool eraan toe.
Kook de aardappelen gaar en meng met het boerenkool-spekmengsel. Breng dit op smaak met zout en peper, de melk en 30 gram boter.
Vet de cakevorm in met de rest van de boter.
Rol het bladerdeeg uit, plak de plakken aan elkaar en verdeel dit ruim over het cakeblik.
Verdeel een ruime hoeveelheid boerenkool over de bodem, verdeel de rookworst er in de lengte overheen en vul af met de overige stamppot. Vouw de randen van het bladerdeeg eroverheen en bestrijk met eidooier.
Bak het boerenkoolbrood in een voorverwarmde oven van 200 graden in 30 à40 minuten goudbruin en gaar.
Tip Leg na 15 minuten even een bakpapiertje over de bovenkant om te veel verkleuring te voorkomen.