Paas amuses

Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de ragout

  1. Verwarm de kippenragout 40 minuten in een voorverwarmde oven op 90 graden, of in een pan op het vuur.

Voor de wrap

  1. Besmeer de tortilla met de kip-currysalade, rol strak op en snijd schuin door.
  2. Doe wat sla in het kommetje, dresseer de salade met sinaasappel-mosterddressing en plaats daarop de kip-curry wrap.

Voor de paste

  1. Garneer de kip-pastasalade met rucola, stukjes zwarte olijven en tomaatjes.

Voor de salade

  1. Meng de mesclun sla met in brunoise gesneden avocado en gerookte kip.
  2. Bedruppel met citroensap, olijfolie, peper en zout.

Voor het truffel eitje

  1. Vries voorgebakken wit stokbrood in*.
  2. Kook de kwarteleitjes in twee minuten. Laat schrikken en pel direct. Bewaar in water.
  3. Haal het brood uit de vriezer en snijd de ronde kanten weg zodat een rechthoek overblijft. Snijd er flinterdunne plakken van en leg uit op een plank.
  4. Vermeng de truffelpasta. Smeer het brood in met een kwastje en wikkel om de eitje.
  5. * Tip: Gebruik tramazone- of casinobrood.

Ingrediënten

Voor de ragout

  • 300 gram kippenragout, Meesterschap van het Huis
  • 2 stuks mini kaastwists, Krexxx

Voor de wrap

  • 100 gram kip-currysalade
  • 2 tortilla wraps
  • 1 theelepel sinaasappel-mosterddressing, O’Life
  • 40 gram mesclun sla

Voor de pasta

  • 200 gram pastasalade kip
  • 40 gram olijven, Grand Gérard
  • 30 gram rucola
  • 20 gram cherry tomaatjes

Voor de salade

  • ½ avocado
  • 10 gram mesclun sla
  • 100 gram gerookte kip
  • ¼ uitgeperste citroen
  • 2 eetlepels olijfolie, Olitalia

Voor het truffel eitje

  • 4 kwarteleitjes
  • 4 plakken stokbrood Trèsbonne
  • Theelepel truffelsalsa, il Tartufo di Paolo

Publicatie datum: 15 maart 2013