Kaasplateau, met loempia, meloenpappardelle en parmezaan

Gang
Tussengerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de meloen met een snijmachine of kaasschaaf in flinterdunne, langwerpige reepjes en drapeer deze op de borden.
  2. Verkruimel de blauwe kaas over de meloenreepjes.
  3. Breng de slagroom en melk aan de kook en bind af met aardappelzetmeel.
  4. Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat 10 minuten warmen (NIET koken!)
  5. Maak het mengsel glad met de staafmixer en voeg naar smaak zout en peper toe.
  6. Giet de kaasroomsaus over in een slagroomapparaat en zet deze met 2 gaspatronen onder druk.
  7. Maak nu de kaasschuimtoefjes naast de meloen 8. Rooster de druiven met een eetlepel olijfolie in een voorverwarmde oven (200 graden) tot het vel van de druif iets begint te scheuren.
  8. Drapeer de druiven op het kaasschuim.
  9. Verwarm de pecannoten met de bijenhoning 5 minuten in de oven (200 graden).
  10. Frituur de mini-kaasloempia, leg deze op het bord en decoreer met vijgen glacé.

Ingrediënten

  • 1/4 galiameloen
  • 4 eetlepels pittige blauwe kaas naar keuze
  • 12 druiven naar keuze
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 ml slagroom
  • 50 ml volle melk
  • 2,5 gram aardappelzetmeel
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 pecannoten
  • 4 theelepels bijenhoning
  • 4 mini-kaasloempia’s
  • 4 eetlepels vijgen glacé, Cremonini

Publicatie datum: 15 juli 2013