Black Tiger-garnalen met kokos, pinda's, sinaasappel en gember

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Meng de olijfolie met de zeste van sinaasappel.
  2. Blancheer de dunne wortelrepen en bewaar deze voor decoratie.
  3. Pel de garnaal en bak deze krokant in de sinaasappelolie en chilipeper.
  4. Bestrooi de garnaal met zout en peper, haal deze uit de pan en houd ze warm.
  5. Fruit de fijngesneden ui en gember in de overgebleven olijfolie.
  6. Blus af met sinaasappelsap en Lily's golden Syrup.
  7. Decoreer met de geblancheerde wortel en bestrooi met seroendeng en koriander.

Ingrediënten

  • 4 Black Tiger garnalen
  • 200 ml olijfolie
  • 1 sinaasappel, fijne zeste
  • 1/2 winterwortel, geschild
  • 1/2 chilipeper, fijngehakt
  • 2 uien, fijngehakt
  • 10 gram gember, fijngesneden
  • 800 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel Lilly's golden Syrup
  • 2 eetlepels seroendeng
  • koriander, fijngehakt

Publicatie datum: 15 november 2013