Venusschelpen met knoflook, zoete ui en Parmezaan

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflookteentjes en verwijder de kiemen.
  2. Blancheer de knoflook 1 minuut in kokend, gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  3. Meng de knoflook met het ei, een snufje zeezout, wat peper en de blaadjes peterselie en mix daarna geleidelijk de olijfolie erdoor.
  4. Verhit de zonnebloemolie tot 180 graden, snijd de uien in kwarten, haal ze door de bloem en frituur ze lichtbruin.
  5. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd ze vervolgens tot een fijne brunoise.
  6. Spoel de schelpen schoon onder koud stromend water.
  7. Breng de visbouillon en wijn tegen de kook en voeg de schelpen toe. Laat dit op een zacht vuur een paar minuten sudderen.
  8. Snijd de gebakken kalfssucade in dunne plakjes en plaats op een warme schaal met aluminiumfolie.
  9. Verdeel vervolgens de lauwwarme kalfssucade over vier warme borden met daarnaast de schelpen.
  10. Lepel de knoflookemulsie, de witte ui-kruimel en de Parmezaanse kaas over de venusschelpen.

Ingrediënten

  • 1 kilo witte venusschelpen
  • 4 tenen gerookte knoflook
  • 30 gram boter
  • 1 dl olijfolie
  • 1 ei
  • 2 takjes peterselie, gehakt
  • 2 witte uien
  • bloem
  • zonnebloemolie
  • 1/2 dl visbouillon
  • 1/2 dl wijn
  • Parmezaanse kaas
  • rucola
  • gebraden kalfssucade
  • zeezout

Publicatie datum: 15 november 2013