Citroensyllabub

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Los de suiker in 100 ml water op in een pan op laag vuur.
  2. Voeg de helft van de dragon toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  3. Neem van het vuur en schep de bosbessen erdoor.
  4. Laat helemaal afkoelen en verwijder de dragon.
  5. Klop de slagroom met de wijn en de helft van de basterdsuiker tot een lobbige massa.
  6. Roer citroensap en -rasp erdoor en schep in 4 glazen.
  7. Bewaar koel tot gebruik.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  9. Smelt de boter, de rest van de basterdsuiker en stroop in een pannetje op laag vuur al roerend circa 10 minuten tot de suiker helemaal gesmolten is.
  10. Neem van het vuur, laat even afkoelen en zeef de bloem en gember erdoor.
  11. Schep snel in een spuitfles, houd au bain-marie warm en spuit dunne streepjes van 10x1 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.
  12. Schuif in de oven en bak 10-15 minuten tot het deeg eruit ziet als kant.
  13. Laat even afkoelen en rol de reepjes in een spiraal om prikkers.
  14. Serveer met de syllabub en bosbessen.
  15. Garneer met takjes dragon en eetbare bloemen.

Ingrediënten

  • 75 gram rietsuiker
  • 6 takjes dragon
  • 250 gram bosbessen
  • 300 ml slagroom
  • 50 ml droge witte wijn
  • 110 gram witte basterdsuiker
  • sap en geraspte schil van 1 grote citroen
  • 55 gram boter
  • 55 gram stroop
  • 55 gram bloem
  • 1 theelepel gemalen gember

Publicatie datum: 15 april 2014