• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gevulde kippenbouten met quinoa en ras el hanout-dressing

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd wat van het kippendijvlees weg zodat er een dun laagje vlees overblijft.
  2. Leg het weggesneden vlees in een hakmolen met de paprika’s, serranoham, sjalotjes, ei en broodkruim.
  3. Maal tot een gladde farce en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de bouten met de velkant naar beneden op een plank en verdeel de vulling over de dijdelen.
  5. Vouw dicht en zet vast met prikkers of rijg dicht met keukengaren.
  6. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  7. Verhit de boter in een grote pan en bruin de bouten rondom, leg in een braadslee en laat in circa 40 minuten in de oven garen.
  8. Kook ondertussen de quinoa gaar.
  9. Meng de tahin met de bouillon, citroensap en 1 theelepel ras el hanout tot een dressing.
  10. Blancheer de pompoen en maïs en roerbak de sugarsnaps of okra's in hete olie met de rest van de ras el hanout.
  11. Trancheer het ontbeende deel van de kippenbouten en leg ze op borden.
  12. Serveer met een bergje quinoa en de sugarsnaps of okra's, pompoen en maïs.
  13. Druppel de dressing over de borden.

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten, dijdeel ontbeend
  • 2 gegrilde rode paprika's, drooggedept
  • 25 gram serranoham, fijngesneden
  • 15 gram ei
  • 15 gram broodkruim
  • 40 gram boter
  • 100 gram rode of witte quinoa
  • 15 gram tahin
  • 30 ml bouillon
  • 30 ml citroensap
  • 10 gram ras el hanout-olie
  • 300 gram pompoen, in plakken gesneden
  • maïskorrels van 1 verse maïskolf
  • 4 sugarsnaps of okra's, in stukjes
  • zout en peper

Publicatie datum: 15 april 2014