Trifle met aardbei-jelly en custard

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor het shortbread

  1. Wrijf de boter, bloem, suiker, hazelnoten en een mespunt zout tot grove kruimels.
  2. Kneed tot een samenhangende deegbal.
  3. Dek af en laat 30 minuten rusten in de koeling.
  4. Rol uit, snijd repen van het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  6. Bak de koekjes 15 minuten.
  7. Haal de wat afgekoelde koekjes door de poedersuiker.

Voor de gelei

  1. Meng de suikerstroop, aardbeistukjes, suiker en het vanillestokje in een vuurvaste mengkom en dek af.
  2. Laat au bain-marie 30 minuten stomen.
  3. Zeef het mengsel en bewaar 200 ml (de rest wordt niet gebruikt).
  4. Roer de gelatineblaadjes erdoor.
  5. Laat het mengsel in een lage schaal opstijven.

Voor de custard

  1. Verwarm de melk en room, breng aan de kook en neem van het vuur.
  2. Klop de eidooiers, maïzena en amarettosiroop schuimig en schenk de warme melk al roerend erop.
  3. Schenk terug in de pan en verwarm al roerend op laag vuur tot de custard dikker wordt.
  4. Laat wat afkoelen, dek het oppervlak af met folie en bewaar in de koeling.
  5. Schenk de custard in 4 glazen.
  6. Garneer met shortbread en aardbeikwarten.
  7. Snijd de gelei in blokjes en leg naast het shortbread.
  8. Garneer met citroenzest, eetbare bloemen, granaatappelpitjes, basilicumkers en shortbreadkruimels.

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 70 gram bloem
  • 20 gram suiker
  • 25 gram gemalen hazelnoten
  • 50 gram poedersuiker
  • 40 ml suikerstroop
  • 300 gram aardbeien, in stukjes
  • 25 gram witte suiker
  • 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden
  • 2 gelatineblaadjes, geweekt
  • 280 ml melk
  • 25 ml slagroom
  • 40 gram eidooiers
  • 5 gram maïzena
  • 45 ml amarettosiroop
  • 200 gram aardbeien, in kwarten gesneden
  • zout

Publicatie datum: 15 april 2014