Wentelteefjes met citroenhangop

Gang
Nagerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat de yoghurt 1 nacht uitlekken in een schone, natte doek.
  2. Rasp de schil van 1 citroen en trek van de andere met een zesteur dunne reepjes.
  3. Leg deze in koud water tot gebruik.
  4. Breng de hangop op smaak met de fijne citroenrasp en de helft van de suiker.
  5. Schenk het sap van 1 citroen, 50 ml water, venkelzaad en de andere helft van de suiker in een pan en kook tot een dunne siroop.
  6. Laat afkoelen en schep de frambozen erdoor.
  7. Klop het ei los met de melk.
  8. Steek mooie vormen uit het suikerbrood en leg ze in het eimengsel.
  9. Bak de sneetjes brood in boter bruin en knapperig.
  10. Serveer met de hangop en frambozen en garneer met citroenzest en eetbare bloemen.

Ingrediënten

  • 1 liter volle yoghurt
  • 2 citroenen
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel venkelzaad, geroosterd en geplet
  • 200 gram frambozen
  • 60 gram ei
  • 100 ml melk
  • 4 sneetjes suikerbrood
  • 40 gram boter
  • eetbare bloemen

Publicatie datum: 15 april 2014