Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kneed het gehakt goed door met de kruiden en knoflook en breng op smaak met peper en zout. Vorm er vier platte burgers van bewaar ze in de koeling tot gebruik.
Blancheer de uienringen en schep ze om met 2 eetlepels citroensap.
Prak de pompoen met de rest van het citroensap, kaneel en tahin tot een smeuïge pasta en breng op smaak met peper en zout.
Verhit een grillpan en bak de lamsburgers in 4-5 minuten per kant gaar en bruin.
Steek van het brood 4 grote ronde vormen met behulp van een uitsteekring. Snijd ze overlangs open een rooster de broodjes licht.
Pluk de harde stelen van de waterkersblaadjes en knip de cress.
Leg de onderkant van de broodjes op vier borden en beleg ze met waterkers, de lamsburgers, de uienringen, pompoenhummus en de cress.
Ingrediënten
400 gram gehakt van lamsschouder
3 theelepels Z’atar kruiden (of een ander Noord-Afrikaans kruidenmengsel)