Maghreb burger

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kneed het gehakt goed door met de kruiden en knoflook en breng op smaak met peper en zout. Vorm er vier platte burgers van bewaar ze in de koeling tot gebruik.
  2. Blancheer de uienringen en schep ze om met 2 eetlepels citroensap.
  3. Prak de pompoen met de rest van het citroensap, kaneel en tahin tot een smeuïge pasta en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit een grillpan en bak de lamsburgers in 4-5 minuten per kant gaar en bruin.
  5. Steek van het brood 4 grote ronde vormen met behulp van een uitsteekring. Snijd ze overlangs open een rooster de broodjes licht.
  6. Pluk de harde stelen van de waterkersblaadjes en knip de cress.
  7. Leg de onderkant van de broodjes op vier borden en beleg ze met waterkers, de lamsburgers, de uienringen, pompoenhummus en de cress.

Ingrediënten

  • 400 gram gehakt van lamsschouder
  • 3 theelepels Z’atar kruiden (of een ander Noord-Afrikaans kruidenmengsel)
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 rode uien in dunne ringen
  • 4 eetlepels citroensap
  • 100 gram gekookte pompoenblokjes, afgekoeld
  • ½ theelepel kaneel
  • 25 gram tahin
  • 1 grote Pide (Turks brood)
  • 50 gram bosje waterkers, goed gewassen
  • 1 bakje chili cress

Publicatie datum: 15 mei 2014