Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de wortels, snijd in kleine blokjes en blancheer.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Paneer de stukjes vis: haal ze door de bloem, ei en panko.
Snijd de krieltjes in kwarten, schep ze om met 2 eetlepels olijfolie en grof zeezout en leg op een bakplaat. Schuif ze in de oven en rooster de aardappeltjes in ca. 25 minuten bruin en gaar.
Schep na 10 minuten de wortelblokjes bij de aardappels.
Maak ondertussen de salsa verde: pureer de rest van de olijfolie met de knoflook, kappertjes, groene olijven, augurkjes, ansjovis, kruiden en mosterd en genoeg water tot een smeuïge saus.
Verhit de olie in een grote pan en bak de gepaneerde scholstukjes in ca. 3 minuten bruin en knapperig.
Leg op elk bord een bergje gebakken scholstukjes en schep de groenten er omheen.
Druppel de salsa verde tussen de groenten en garneer de borden met kleine basilicumblaadjes en een part limoen.
Ingrediënten
200 gram wortels
400 gram scholfilet, in stukjes van 2 cm
25 gram bloem
1 ei, losgeklopt
100 gram panko (grof Japans paneermeel)
200 gram krieltjes in de schil, schoongeboend
100 ml olijfolie
1 klein teentje knoflook
50 gram kappertjes
25 gram groene olijven
25 gram kleine augurkjes
4 ansjovisfilets
1 klein bosje (van elk) peterselie, munt, basilicum (bewaar een paar blaadjes als garnering)