• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Achterhoekse salade met duivenborst en bloedworst

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de dressing. Doe de rode wijn in een pannetje en kook de wijn op laag vuur tot de helft in.
  2. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.
  3. Voeg de olie en de honing toe en roer alles even door.
  4. Was de sla en laat deze goed uitlekken.
  5. Bestrooi de duivenborstfilets met zout en peper. Verhit de boter en bak de filets ongeveer 4 minuten aan elke kant. De filets moeten van binnen nog rosé zijn.
  6. Bak de plakken bloedworst de laatste minuut mee met de duivenborstfilet.

Opmaak tip Leg in het midden van elk bord een bergje sla. Leg de bloedworst op het bord met twee filets, schep de dressing eromheen en garneer af met violen en regendruppeltjes.

Ingrediënten

  • 300 ml rode wijn
  • 50 ml olijfolie, extra vergine
  • 1 theelepel honing
  • 75 g gemengde slasoorten
  • 8 duivenborstfilets
  • 1 bakje eetbare viooltjes
  • 1 bakje regendruppeltjes
  • 4 dunne plakjes bloedworst
  • 30 g roomboter
  • zout en versgemalen zwarte peper

Publicatie datum: 15 september 2014