Chocolade avocado mousse met pistache

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rooster de pistachenoten en hak ze grof.
  2. Smelt 125 gram van de chocolade au bain-marie. Laat de chocolade in de kom even afkoelen. Klop in een andere schaal de slagroom en het eiwit, een eetlepel van de ahornsiroop en rum samen net stijf.
  3. Pureer de avocado met het limoensap. Doe een grote schep roommengsel bij de wat afgekoelde chocolade en meng voorzichtig. Schep dan alle chocolade bij de room en vouw voorzichtig tot een egale massa. Roer dan voorzichtig de avocado erdoor. Schep in een bak en laat 1 uur in de vriezer opstijven.
  4. Maak ondertussen de garnering. Smelt de rest van de witte chocolade en de pure chocolade apart au bain-marie.
  5. Temper een deel van de witte chocolade op een koel werkvlak en schaaf er met een mes wat grove chocoladeschors van. Schenk de rest van de witte chocolade op een vel bakpapier en bestrijk tot een dunne laag.
  6. Temper de pure chocolade en snijd een paar mooie chocoladekrullen.
  7. Smelt de suiker met de rest van de ahornsiroop tot een lichte karamel, schep de rest van de pistache erdoor en schenk op een werkvlak. Laat hard worden en hak tot grove praline.

Opmaak tip Leg op vier borden een stukje witte chocolade. Schep op elk bord een quenelle van avocadomousse. Garneer met de praline, de witte schors en een mooie chocoladekrul.

Ingrediënten

  • 100 g pistachenoten
  • 225 g witte chocoladedruppels
  • 225 g slagroom
  • 1 eiwit
  • 65 ml ahornsiroop
  • 15 ml donkere rum
  • 1 avocado
  • 5 ml limoensap
  • 100 g pure chocoladedruppels
  • 50 g witte suiker

Publicatie datum: 15 september 2014