Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Smelt 125 gram van de chocolade au bain-marie. Laat de chocolade in de kom even afkoelen. Klop in een andere schaal de slagroom en het eiwit, een eetlepel van de ahornsiroop en rum samen net stijf.
Pureer de avocado met het limoensap. Doe een grote schep roommengsel bij de wat afgekoelde chocolade en meng voorzichtig. Schep dan alle chocolade bij de room en vouw voorzichtig tot een egale massa. Roer dan voorzichtig de avocado erdoor. Schep in een bak en laat 1 uur in de vriezer opstijven.
Maak ondertussen de garnering. Smelt de rest van de witte chocolade en de pure chocolade apart au bain-marie.
Temper een deel van de witte chocolade op een koel werkvlak en schaaf er met een mes wat grove chocoladeschors van. Schenk de rest van de witte chocolade op een vel bakpapier en bestrijk tot een dunne laag.
Temper de pure chocolade en snijd een paar mooie chocoladekrullen.
Smelt de suiker met de rest van de ahornsiroop tot een lichte karamel, schep de rest van de pistache erdoor en schenk op een werkvlak. Laat hard worden en hak tot grove praline.
Opmaak tip Leg op vier borden een stukje witte chocolade. Schep op elk bord een quenelle van avocadomousse. Garneer met de praline, de witte schors en een mooie chocoladekrul.