Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schenk de melk en de helft van de thee in een pan en breng aan de kook.
Klop de eidooiers en 80 gram suiker in een kom licht en luchtig. Schenk het melkmengsel al roerende op het eimengsel en klop glad.
Zet terug op het vuur en verwarm al roerend tot het mengsel wat dikker wordt. Laat wat afkoelen en zeef.
Klop de slagroom lobbig en schep door het eimengsel. Schenk in een met plasticfolie beklede vorm. Laat het ijs opstijven.
Schep de rest van de suiker in een pannetje met 100 ml water, 1 eetlepel theeblaadjes en het vanillestokje. Laat 10 minuten inkoken tot een siroop. Zeef en laat wat afkoelen.
Schraap het merg uit het vanillestokje en roer door de siroop. Schep het roodfruit door de siroop.
Opmaak tip Serveer de parfait in plakken met de fruitsalade en strooi een paar losse theeblaadjes over het gerecht.
Ingrediënten
250 ml volle melk
5 g blaadjes earlgreythee
5 eidooiers
80 g witte basterdsuiker
250 ml slagroom
1 vanillestokje, opengesneden
50 g witte basterdsuiker
60 g rode bessen, in kleine takjes geknipt
125 g aardbeien, schoongemaakt en in partjes gesneden