Pittige chocoladetruffels

Gang
Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de boter in stukjes.
  2. Smelt 150 gram chocolade en boter au bain-marie. Laat zo staan tot de chocolade is gesmolten, roer af en toe door. Roer de room en de chillipeper, het zout en de helft van de kardemom erdoor.
  3. Bekleed een vorm met plasticfolie en schenk het mengsel in de vorm. Dek af met plasticfolie en laat 2 tot 3 uur in de koelkast opstijven.
  4. Smelt ondertussen de rest van de chocolade au bain-marie. Maak een spuitzakje van bakpapier en spuit mooie rastervormpjes voor elke truffel.
  5. Keer het harde chocoladeroommengsel om op een snijplank en snijd in blokjes.
  6. Roer de cacao en de rest van de kardemom door elkaar. Haal de gesneden blokjes door het cacaomengsel.

Opmaak tip Steek in elke truffel een chocoladeraster en leg de truffels op een mooi schaaltje.

Ingrediënten

  • 250 g pure chocoladedruppels
  • 75 g roomboter
  • 75 ml slagroom
  • 1 droog chillipepertje, in de vijzel fijngemaakt
  • ½ theelepel cornish zeezout
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 3 eetlepel cacaopoeder

Publicatie datum: 15 september 2014