Engelse cranberrycake met toffeesaus

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de cranberry's met 100 gram van de boter, de donkere basterdsuiker, slagroom en gecondenseerde melk in ca. 20 minuten tot een dikke saus.
  2. Laat ondertussen de gedroogde cranberry's 30 minuten in de kirsch weken.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop met een mixer de rest van de boter met de lichte basterdsuiker tot een luchtige massa. Meng een voor een de eieren door het mengsel.
  4. Zeef het meel en de kaneel door het mengsel emt de cranberry's en kirsch. Vet 4 vuurvaste eenpersoons bakvormpjes van ca. 200 ml in en schep in elk vormpje een grote lepel cranberrysaus.
  5. Verdeel het beslag over de 4 vormen en plaats ze in een grote diepe ovenschaal. Vul de ovenschaal met genoeg kokend water zodat de vormpjes voor de helft onder water staan. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet in de oven.
  6. Gaar ca. 25 minuten tot de cake goudbruin en goed gerezen is.

Opmaak tip Keer de vormpjes om op bordjes en verdeel de rest van de saus erover. Lekker met custard of een bolletje vanille-ijs.

Ingrediënten

  • 150 gr Cranberry's
  • 320 gr Boter
  • 100 gr Donker basterdsuiker
  • 100 ml Slagroom
  • 100 ml Gecondenseerde melk
  • 3 el Kirsc
  • 100 gr Gedroogde cranberry's
  • 220 gr Lichtbruine basterdsuiker
  • 4 Eieren
  • 200 gr Zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl Kaneel
  • 2 el Suiker

Publicatie datum: 15 november 2014