Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook de cranberry's met 100 gram van de boter, de donkere basterdsuiker, slagroom en gecondenseerde melk in ca. 20 minuten tot een dikke saus.
Laat ondertussen de gedroogde cranberry's 30 minuten in de kirsch weken.
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop met een mixer de rest van de boter met de lichte basterdsuiker tot een luchtige massa. Meng een voor een de eieren door het mengsel.
Zeef het meel en de kaneel door het mengsel emt de cranberry's en kirsch. Vet 4 vuurvaste eenpersoons bakvormpjes van ca. 200 ml in en schep in elk vormpje een grote lepel cranberrysaus.
Verdeel het beslag over de 4 vormen en plaats ze in een grote diepe ovenschaal. Vul de ovenschaal met genoeg kokend water zodat de vormpjes voor de helft onder water staan. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet in de oven.
Gaar ca. 25 minuten tot de cake goudbruin en goed gerezen is.
Opmaak tip Keer de vormpjes om op bordjes en verdeel de rest van de saus erover. Lekker met custard of een bolletje vanille-ijs.