Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de kalkoenborstfilet open, zodat hij kan worden gevuld en opgebonden tot rollade.
Snijd 3 plakjes ham in kleine stukjes, de appels in blokjes en snipper de sjalotjes. Verhit 25 gram boter in een grote pan en bak de sjalotjes met de appel, cranberry’s en ham in ca. 5 minuten glazig.
Haal van het vuur en roer het vijfkruidenpoeder en broodkruim erdoor. Breng op smaak met peper en zout en roer het ei door de vulling.
Leg de opengesneden kalkoenfilet op een werkvlak en bestrooi met peper en zout. Schep de vulling in het midden van de kalkoen, rol op en leg met de opening naar beneden.
Bekleed de rollade met de overgebleven ham en bind op met rolladetouw. Verwarm de oven voor op 180°C en gaar de rollade in ca. 1 uur (kerntemperatuur van 75°C). Laat 10 minuten rusten en snijd in plakken.
Stoom de groenten gaar. Smelt 25 gram boter in een koekenpan en bak de salieblaadjes zachtjes knapperig.
Schep de groenten erbij en breng op smaak met peper en zout. Serveer met puree van pastinaak.