Citroen-kurkuma macaron

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Voor de lemoncurd: schep de suiker, eieren, eidooiers, de kerrie, de citroenrasp en -sap in een vuurvaste kom en zet boven een pan met heet water.
  2. Klop au bain marie tot de mengsel dik word. Klop beetje voor beetje de mascarpone erbij tot de mengsel dik genoeg is om als laagje de bolle kant van een lepel te bedekken. Laat de curd helemaal afkoelen.
  3. Voor de makarons: meng de amandelmeel en het poedersuiker goed door elkaar en zeef door een fijne zeef. De grove stukjes amandel die overblijven worden niet gebruikt.
  4. Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier.
  5. Klop de eiwitten en zout en in delen de basterd suiker toe, een eetlepel per keer tot de eiwit stijf is.
  6. Roer de citroensap, -rasp en kurkuma door het mengsel.
  7. Schep het poedersuiker en amandelmengsel door de eiwitten. Schep voorzichtig om tot de mengsel wat dunner wordt en het de substantie van gesmolten lava heeft.
  8. Schep het mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit ronde vormpjes met genoeg tussenruimte op de bakplaten (2 cm tussen elk makaron).
  9. Tik de bakplaten hard op een werkvlak zodat alle luchtbelletjes uit de makarons ontsnappen. Laat de bakplaten voor 20-30 minuten op kamer temperatuur rusten. Het buitenste laagje van de makaron droogt wat en zo krijgt de makaron zijn kenmerkend rafelig randje aan de onderkant.
  10. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de eerste bakplaat met makarons voor 10-15 minuten. Herhaal met de tweede bakplaat.
  11. Laat ze afkoelen en spuit de vulling op de helft van de macarons. Dek af met de rest van makarons.

Opmaak tip Garneer indien gewenst met citroen glazuur, ganeer parels en strooi met een klein beetje gemalen madras kerrie.

Ingrediënten

Voor de lemon-curry curd

  • 100 g witte basterd suiker
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • sap en geraspte schil van 2 citroenen
  • 100 g mascarpone
  • 2 tl gemalen madraskerrie & wat extra voor de garnering

Voor de macarons

  • 220 g poedersuiker
  • 130 g amandelmeel
  • 4 eiwitten, op kamer temperatuur
  • mespunt zout
  • 80 g witte basterd suiker
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 cm verse kurkuma, geraspt
  • citroenglazuur (optioneel)
  • suikerparels (optioneel)

Publicatie datum: 15 februari 2015