Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Voor de lemoncurd: schep de suiker, eieren, eidooiers, de kerrie, de citroenrasp en -sap in een vuurvaste kom en zet boven een pan met heet water.
Klop au bain marie tot de mengsel dik word. Klop beetje voor beetje de mascarpone erbij tot de mengsel dik genoeg is om als laagje de bolle kant van een lepel te bedekken. Laat de curd helemaal afkoelen.
Voor de makarons: meng de amandelmeel en het poedersuiker goed door elkaar en zeef door een fijne zeef. De grove stukjes amandel die overblijven worden niet gebruikt.
Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier.
Klop de eiwitten en zout en in delen de basterd suiker toe, een eetlepel per keer tot de eiwit stijf is.
Roer de citroensap, -rasp en kurkuma door het mengsel.
Schep het poedersuiker en amandelmengsel door de eiwitten. Schep voorzichtig om tot de mengsel wat dunner wordt en het de substantie van gesmolten lava heeft.
Schep het mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit ronde vormpjes met genoeg tussenruimte op de bakplaten (2 cm tussen elk makaron).
Tik de bakplaten hard op een werkvlak zodat alle luchtbelletjes uit de makarons ontsnappen. Laat de bakplaten voor 20-30 minuten op kamer temperatuur rusten. Het buitenste laagje van de makaron droogt wat en zo krijgt de makaron zijn kenmerkend rafelig randje aan de onderkant.
Verwarm de oven voor op 180°C en bak de eerste bakplaat met makarons voor 10-15 minuten. Herhaal met de tweede bakplaat.
Laat ze afkoelen en spuit de vulling op de helft van de macarons. Dek af met de rest van makarons.
Opmaak tip Garneer indien gewenst met citroen glazuur, ganeer parels en strooi met een klein beetje gemalen madras kerrie.
Ingrediënten
Voor de lemon-curry curd
100 g witte basterd suiker
2 eieren
2 eierdooiers
sap en geraspte schil van 2 citroenen
100 g mascarpone
2 tl gemalen madraskerrie & wat extra voor de garnering