Geïnfuseerde meloenbolletjes in een gelei van Aperol

Gang
Component

Bereidingswijze

  1. Steek mooie bolletjes uit de meloen en doe deze met 100 gram Aperol in een vacuümzak.
  2. Vacumeer voorzichtig, zodat de meloen geïnfuseerd wordt met de likeur.
  3. Laat 2 uur marineren, knip de zak open en dep de bolletjes droog.
  4. Verdeel ze over een plateau dat licht is ingespoten met plancoating.
  5. Verwarm de overige 200 gram Aperol met de suikersiroop, de sinaasappelrasp en de agar, breng aan de kook en laat 2 minuten pruttelen.
  6. Koel terug tot 60˚C, en giet voorzichtig een dun laagje over de meloenbolletjes.
  7. Laat volledig opstijven en steek vervolgens met een steker die breder is dan de meloenbolletjes uit zodat een soort van ravioli ontstaat.

Ingrediënten

  • 1 Piel de Sapo meloen
  • 300 g Aperol
  • rasp van 1/2 sinaasappel
  • 50 g suikersiroop
  • 3 g Texturizers Agar

Publicatie datum: 15 februari 2015