Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwijder het groen van de bloemkool en snijd de kolen in vieren.
Meng het water met de lactaat tot deze volledig is opgelost en giet in een kom.
Leg de gesneden bloemkolen in het vocht en dek eventueel af met een bord, zodat ze helemaal onderstaan.
Laat op deze manier minimaal 6 uur in het vocht staan, neem er vervolgens uit en dep droog.
Bestrooi met kerriepoeder, peper en zout en leg er kleine klontjes roomboter op.
Plaats in de oven van 165˚C en laat zo'n 35 minuten roosteren terwijl je zeer regelmatig de bloemkool bedruipt met de bakboter. De bloemkool zal nu steeds mooier bruin kleuren en krokant worden.
Neem uit de oven en serveer onmiddellijk. De buitenkant is mooi krokant en van binnen heeft de bloemkool de structuur van een crème.
Opmaak tip Ideaal als groentegarnituur bij een shared-dinner of als onderdeel van een gerecht met zwezerik, kip of geroosterde vis.