• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Geroosterde bloemkool

Gang
Component

Bereidingswijze

  1. Verwijder het groen van de bloemkool en snijd de kolen in vieren.
  2. Meng het water met de lactaat tot deze volledig is opgelost en giet in een kom.
  3. Leg de gesneden bloemkolen in het vocht en dek eventueel af met een bord, zodat ze helemaal onderstaan.
  4. Laat op deze manier minimaal 6 uur in het vocht staan, neem er vervolgens uit en dep droog.
  5. Bestrooi met kerriepoeder, peper en zout en leg er kleine klontjes roomboter op.
  6. Plaats in de oven van 165˚C en laat zo'n 35 minuten roosteren terwijl je zeer regelmatig de bloemkool bedruipt met de bakboter. De bloemkool zal nu steeds mooier bruin kleuren en krokant worden.
  7. Neem uit de oven en serveer onmiddellijk. De buitenkant is mooi krokant en van binnen heeft de bloemkool de structuur van een crème.

Opmaak tip Ideaal als groentegarnituur bij een shared-dinner of als onderdeel van een gerecht met zwezerik, kip of geroosterde vis.

Ingrediënten

  • 2 kleine bloemkolen
  • 1 liter water
  • 15 g Texturizers Lactaat
  • roomboter
  • kerriepoeder

Publicatie datum: 15 februari 2015