Lamspannetje met citroenyoghurt

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kneed het gehakt met 1 theelepel zout, versgemalen peper, gesnipperde ui, de kaneelpoeder, de helft van de verse kruiden, het broodkruim en het ei.
  3. Rol er balletjes van ter grote van een walnoot.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de helft van de balletjes snel bruin op hoog vuur.
  5. Schep uit de pan en herhaal dit met nog 2 eetlepels olie en de rest van de balletjes.
  6. Verhit de laatste 2 eetlepels olie en bak de sjalotjes snel bruin.
  7. Verdeel de balletjes, sjalotjes en de pruimen over 4 pannetjes en giet de wijn en bouillon over de balletjes.
  8. Zet de pannetjes op een bakplaat en schuif deze in de oven. Bak de balletjes in ca. 20 minuten gaar.
  9. Roer ondertussen de yoghurt los met de citroenrasp en het -sap. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Haal de pannetjes uit de oven en bestrooi met de rest van de kruiden. Serveer met lekker knapperig brood.

Ingrediënten

  • 350 g rundergehakt
  • 350 g lamsgehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el verse munt
  • 2 el koriander
  • 2 el dille
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 50 g broodkruim
  • 1 ei, losgeklopt
  • 6 el olijfolie
  • 12 sjalotjes
  • 150 ml witte wijn
  • 650 ml vleesbouillon
  • 12 droge pruimen, ontpit
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • rasp en sap van 1 citroen

Publicatie datum: 15 februari 2015