Salade van gerookte makreel met appel, wortel & limoen-kokosdressing

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Voor de aardappelkaantjes: snijd de aardappels in blokjes van 1 cm. Spoel goed af en dep droog.
  2. Verhit de helft van de olie en boter in een grote koekenpan en bak de aardappelblokjes, bestrooid met wat zout, in ca. 10 minuten krokant. Houd ze warm in de oven.
  3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof.
  4. Snijd de appel in plakjes en besprenkel met 1 eetlepel limoensap.
  5. Schil de wortels en schaaf in lange dunne plakken. Snij de chilipeper in dunne ringetjes.
  6. Klop de rest van het limoensap en de -rasp met de palmsuiker, chilipeper, kokosmelk en andere helft van de olie tot een dressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de gerookte makreel in stukjes over 4 bordjes met de appelplakjes en wortelrepen.
  8. Bestrooi en besprenkel met de hazelnoten en de dressing. Schep als laatste de warme aardappelkaantjes en de cressblaadjes over de salade.

Ingrediënten

  • 400 g kruimige aardappels
  • 6 el zonnebloemolie
  • 50 g boter
  • 50 g blanke hazelnoten
  • 2 grannysmithappels, ontdaan van klokhuis
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 3 regenboogwortels, geel, oranje en paars
  • 1 groene chilipeper
  • 2 el palmsuiker
  • 100 ml kokosmelk
  • 400 g gerookte makreelfilet
  • 1 bakje affila cress

Publicatie datum: 15 februari 2015