Hartige poffertjes

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pureer de helft van de linzen grof met de melk en klop het ei en zwarte zeezout erdoor.
  2. Doe het volkorenmeel en de gistkorrels in een kom.
  3. Roer het linzenmengsel door het volkorenmeel en voeg genoeg van de rest van de melk toe tot er een glad, dik beslag ontstaat.
  4. Schep de andere helft van de linzen door het beslag. Dek de mengkom af en laat het beslag 30 minuten rijzen. Roer niet door na het rijzen!
  5. Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan en maal vervolgens grof met een vijzel.
  6. Roer het komijnzaad en de citroenrasp door de crème fraiche.
  7. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en wat zout.
  8. Meng de azijn, suiker en het grof zeezout met 125 ml water. Schep hier de uienringen door en laat 1 uur marineren. Laat de uien uitlekken voor gebruik.
  9. Verwarm de poffertjespan of -plaat en bestrijk de kuiltjes met geklaarde boter.
  10. Roer het gerezen beslag niet door. Vul de kuiltjes snel achter elkaar voor de helft met beslag. Bak de poffertjes goudbruin op middelhoog vuur. Keer ze met een vork of een breinaald zodra de bovenkant droog is.
  11. Verwarm de borden en leg op elk bord 1 portie poffertjes.

Opmaak tip Beleg de poffertjes met stukjes gerookte heilbot, een schepje komijnroom en de uienpickle. Garneer met wat BroccoCress en ShisoPurple.

Ingrediënten

  • 75 g gekookte belugalinzen
  • 250 ml koude melk
  • 1 ei
  • 1 tl zwart zeezout (Sligro Spice Market)
  • 130 g volkorenmeel
  • 7 g instant gistkorrels
  • 100 g geklaarde boter
  • 150 g gerookte heilbot
  • 1 el komijnzaad
  • rasp van 1 citroen
  • 250 g crème fraîche of hangop
  • 125 ml wittewijnazijn
  • 1 el suiker
  • 1½ tl grof zeezout
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • BroccoCress en ShisoPurple, ter garnering

Publicatie datum: 15 april 2015