Flammkuchen tomaat

Gang
Tussengerecht Hapje
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
  2. Zet ze de uienringen aan in wat Phase en kruid ze met zout en peper.
  3. Blus het geheel af met de balsamico vinaigrette en stoof ze gedurende ca. 20 minuten.
  4. Roer de roomkaas even door tot deze lekker smeuïg is en voeg de Parmezaan toe.
  5. Smeer met behulp van een klein paletmes het roomkaasmengsel gelijkmatig op de flammkuchen.
  6. Zorg dat je de rand tot 1 cm niet insmeert met de roomkaas.
  7. Snijd de tomaatjes en verdeel ze samen met de uien op de roomkaas.
  8. Kruid het geheel met wat peper.
  9. Verwarm de combi steamer met een bakplaatje erin voor op 285°C zonder stoom.
  10. Bak de flammkuchen op het voorverwarmde bakplaatje in ca. 4 minuten krokant.
  11. Haal de flammkuchen uit de oven en garneer met de cress soorten.

Ingrediënten

  • 2 st witte uien
  • Phase with Naturel Butter Flavour
  • 0,5 dl Hellmann’s Balsamico vinaigrette
  • 350 g Hellmann’s Sandwich Delight Roomkaas
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 stFlammkuchen, Gusto Palatino, Petit Ovaal (26x18)
  • 500 g honingtomaatjes
  • 1 bakje scarlet cress
  • 1 bakje basil cress

Publicatie datum: 15 juni 2015