Zelfgemaakte barbecuesaus

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Stoof de gehakte uien en knoflook in de appelciderazijn totdat deze zacht zijn.
  2. Voeg de Bourbon en suiker toe en breng aan de kook.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe als alle suiker is opgelost en breng al roerend aan de kook. Laat 15 minuten op laag vuur sudderen.
  4. Haal de saus door een zeef om hem glad te krijgen en laat afkoelen.
  5. Giet de saus in goed schoongemaakte flessen.
  6. Draai de dop erop en zet op zijn kop weg om af te laten koelen. Bewaar de flessen BBQ-saus in de koelkast tot gebruik.

Opmaak tip De echte barbecuesaus krijg je door deze in een aluminium bak een tijd te laten trekken in een gesloten Big Green Egg met rookhoutsnippers op de kolen om zo een Smokey smaak te krijgen. Geen rookhoutsnippers bij de hand? Voeg dan 1,5 theelepels liquid smoke toe.

Ingrediënten

  • 1/2 fijngesneden ui
  • 3 fijngesneden tenen knoflook
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 500 ml ketchup
  • 200 ml bourbon whisky
  • 50 g tomatenpuree
  • 70 ml appelcider azijn
  • 70 ml Worcestershire saus
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels stroop
  • 1 theelepel tabasco

Publicatie datum: 15 juli 2015