Gebakken rogvleugel met salsa verde

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de salsa verde: pureer de peterselie, munt, sjalotje, knoflook, olie en kappertjes tot een gladde saus.
  2. Dep de stukken rog goed droog. Bestrooi met peper, zout en de bloem en schud overtollige bloem goed af.
  3. Verhit de boter in een grote koekenpan tot deze lichtbruin kleurt, schenk de olie erbij en bak de rog in 4-5 minuten per kant bruin en knapperig.
  4. Serveer de rog met de salsa verde.

Ingrediënten

  • 4 stukken rogvleugel (per stuk ca. 400g, schoongemaakt)
  • 50 g bloem
  • 100 g roomboter
  • 40 ml olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • blaadjes van 4 takjes munt
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 120 ml olijfolie
  • 50 g kappertjes

Publicatie datum: 15 september 2015