Markeel met sereh en sambal

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak eerst de boemboe: hak hiervoor de sjalotjes en de knoflook heel fijn.
  3. Verhit de olie in een kleine hoge pan en fruit hierin de knoflook en sjalot op lage stand tot ze lichtgekleurd zijn.
  4. Voeg de sambal toe, zet het vuur wat hoger en laat de sambal een beetje bakken zodat zijn scherpte iets afneemt.
  5. Voeg na circa 2 minuten de andere ingrediënten behalve de sereh en de makreel toe en laat circa 5 minuten op zacht vuur garen.
  6. Besmeer elk makreel met een dikke laag van de boemboe en steek de serehstengels in de buikholtes.
  7. Leg de vissen in een braadslede en gaar 25-30 minuten in de oven.

Ingrediënten

  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olie
  • 4 el sambal badjak
  • 1 stuk laos
  • 8 djeroekblaadjes
  • 1 stukje trassi
  • 1 el citroensap
  • 1 el palmsuiker
  • 1 el ketjap manis
  • 4 serehstengels
  • 4 verse makrelen

Publicatie datum: 15 september 2015