Feestelijke kersttaart

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
12

Bereidingswijze

  1. Klop met een mixer in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje 400 gram suiker toe.
  2. Meng azijn en maïzena door elkaar, voeg bij het eiwitschuim en klop tot het eiwit mooi glanzend is en in de kom blijft zitten als je hem op zijn kop houdt.
  3. Bedek 3 bakplaten met vetvrij bakpapier en spuit op elke bakplaat 2 eiwitschuimcirkels van ca. 25 centimeter doorsnede.
  4. Plaats de platen om beurten in de oven (120°C) en laat de schuimcirkels circa anderhalf uur drogen. Let op: tussendoor mag de oven niet worden geopend.
  5. Klop voor de vulling de slagroom met de suiker en vanille-essence stijf. Meng de helft van de slagroom met de helft van de blauwe bessen.
  6. Bestrijk een van de eiwitschuim cirkels met het slagroom-blauwebes mengsel en plaats de andere er bovenop.
  7. Maak van de andere helft van de slagroom pieken op de bovenste cirkel en garneer met de rest van de bessen.
  8. Rasp of schaaf de pure chocolade en verdeel over de taart. Maak met behulp van een zesteur sliertjes van de sinaasappelschil en garneer hiermee de taart.
  9. Steek de sterretjes in de taart. Garneer met rode en blauwe bessen

Ingrediënten

  • 280 ml vloeibaar eiwit
  • 400 g fijne suiker
  • 1 tl azijn
  • 1 tl maïzena
  • 400 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 2 tl vanille-essence
  • 300 g blauwe bessen
  • 100 g pure chocolade
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 8 sterretjes
  • handvol rode bessen

Publicatie datum: 15 november 2015