Gelakte eendenborst met mango en kokos

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kerf in het vetlaagje van de eendenborst een ruitjespatroon met een klein, scherp mesje. Wrijf in met zout en peper.
  2. Bak de eendenborst op de vetrand tot deze begint te smelten en bruin en krokant wordt. Keer de filets om en voeg een klein klontje boter toe. Bak de filets rosé (een kerntemperatuur van 50°C). Bak de laatste paar minuten de plakjes mango mee.
  3. Wikkel de eendenborst in aluminiumfolie en laat even rusten.
  4. Maak intussen een kruidenlak door de suiker met 1 eetlepel water te verhitten tot een karamel.
  5. Blus de karamel af met de sherryazijn en voeg sappen van de eendenborst en een scheutje sinaasappelsap toe.
  6. Doe de vijfkruidenpoeder en sojasaus erbij en laat inkoken tot een egale lak.
  7. Bestrijk de eendenborst met de lak en snijd in plakjes. Leg hier de plakjes gebakken mango tussen.
  8. Serveer met een pastinaakpuree en gekookte romanesco. Garneer met geroosterde gemalen kokos.

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets, op kamertemperatuur
  • Klontje boter
  • 1 grote mango, in plakjes
  • 50 g suiker
  • 1 el water
  • 2 el sherryazijn
  • 3 el sinaasappelsap
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 1 el sojasaus
  • 1 el gemalen kokos

Publicatie datum: 15 november 2015