Roodfruitbavarois met vanilleparfait

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
20

Bereidingswijze

Voor de parfait

  1. Halveer de vanillestokjes in de lengte en schrap het merg eruit. Klop de parfait op en spatel het vanillemerg en limoensap erdoor.
  2. Vul ronde siliconen mallen (Ø 4 cm) met de parfait en plaats in de diepvries.

Voor de bavarois

  1. Los de gelatinepoeder in het water op.
  2. Verwarm de coulis, suiker en het limoensap en roer het gelatinemengsel erdoor.
  3. Spatel de yoghurt erdoor en laat afkoelen tot 25 °C.
  4. Klop de slagroom lobbig en spatel door het afgekoelde mengsel.
  5. Schep een laagje van 1,5 cm in kookringen (Ø 7,5 cm, op een plateau) en plaats in de diepvries.

Voor de Glaçage

  1. Los de gelatinepoeder in het water op.
  2. Verwarm de coulis en de suiker en roer het gelatine-mengsel erdoor.

Voor de saus

  1. Mix alle ingrediënten met de staafmixer goed door elkaar.

Ingrediënten

Voor de parfait

  • 3 vanillestokjes
  • 1 l parfait (Debic)
  • 10 g limoensap

Voor de bavarois

  • 44 g gelatinepoeder
  • 176 g water
  • 556 g bosvruchtencoulis (Boiron)
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 6 g limoensap
  • 722 g yoghurt
  • 722 g slagroom

Voor de glaçage

  • 24 g gelatinepoeder
  • 190 g water
  • 250 g bosvruchtencoulis (Boiron)
  • 250 g suiker

Voor de saus

  • 250 g bosvruchtencoulis (Boiron)
  • 20 g limoensap
  • 4 g Gelespessa (Sosa)

Voor de garnering

  • 10 bramen
  • 10 aardbeien
  • 60 bosbessen
  • 40 aalbessen
  • 60 rozenblaadjes
  • Atsina Cress

Publicatie datum: 15 november 2015