Lamskoteletjes met spicy linzen

Gang
Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Roer de tahin los met de vijgenjam en de helft van de azijn, komijn en cayennepeper en de helft van de olie.
  2. Meng de groene linzen met de dressing.
  3. Snijd de ui in flinterdunne reepjes en schep om met de rest van de azijn.
  4. Pureer de rest van de olie met de knoflook en rozemarijn. Wrijf de koteletten in met de kruidenolie en bestrooi met zout en peper.
  5. Gril de koteletten in een grillpan naar smaak gaar.
  6. Meng de linzen met de radijskiemen en schep op een schaal.
  7. Leg de gegrilde koteletten op de linzen en bestrooi met de ui en wat radijskiem.

Ingrediënten

  • 2 el tahin
  • 2 el vijgenchutney
  • 30 ml rode wijnazijn
  • 1 tl komijn
  • ½ tl cayennepeper
  • 6 el olie
  • 150 g groene linzen, gekookt
  • ½ rode ui, in dunne reepjes
  • 1 tak verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuien, in ringetjes
  • 20 g radijskiemen
  • 8 kleine lamskoteletten

Publicatie datum: 15 december 2015