Tomaat- en parmahamtartelette

Gang
Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pureer de peterselie, knoflook, amandelen en olie tot een gladde saus.
  3. Rol het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een ronde lap met een doorsnede van ca. 18 cm.
  4. Duw de randen van het deeg een beetje omhoog en bestrijk het deeg met de peterselie-pistou.
  5. Beleg met de tomatenplakjes, de olijven en de kappertjes.
  6. Leg de plakjes parmaham op een tweede bakplaat en schuif het taartje en de ham in de oven en bak in ca. 25 minuten goudbruin en knapperig. Haal de ham zo nodig eerder uit de oven.
  7. Snijd het taartje in puntjes en verkruimel de ham erover.
  8. Garneer met de Parmezaanse kaasblaadjes.

Ingrediënten

  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g blanke amandelen
  • 75 ml olijfolie
  • 100 g bladerdeeg
  • 4 tomaten, in plakjes
  • 12 olijven
  • 1 el kappertjes
  • 2 plakjes parmaham
  • 4 blaadjes van Parmezaanse kaas

Publicatie datum: 15 december 2015