Bangers, spinaziemesh en green sauce

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de saucijsjes rondom bruin en gaar. Haal ze uit de pan en bak de sjalotjes, de helft van de knoflook met tijm en suiker in dezelfde pan glazig.
  2. Blus af met de port en vleesbouillon. Laat zachtjes koken tot de sjalotjes bijna in de saus weg-smelten: ca. 20 minuten.
  3. Kook ondertussen de aardappels gaar. Giet ze af, vang het kookvocht op en doe de spinazie, de rest van de boter en zout en peper in de pan.
  4. Stamp met genoeg kookvocht tot een grove stamppot. Pureer de peterselie, munt, overige knoflook, gember, kaneel met de azijn en olie tot een saus.
  5. Verwarm de saucijsjes opnieuw in de sjalotten gravy en serveer bij de stamppot met de “green sauce” er apart bij.

Ingrediënten

  • 50g boter
  • 8 Iberico-sausijsjes
  • 12 sjalotjes, geschild en in de lengte in vier stukken
  • 2 tenen knoflook, in stukjes
  • 4 takjes tijm
  • 1 tl suiker
  • 100 ml Ruby port
  • 350 g runderbouillon
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 400 g spinazie, gewassen en grof gehakt
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 bosje munt
  • een mespunt van elk: gemalen gember en kaneel
  • 60 ml witte wijnazijn
  • 60 ml olijfolie

Publicatie datum: 15 februari 2016