Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de saucijsjes rondom bruin en gaar. Haal ze uit de pan en bak de sjalotjes, de helft van de knoflook met tijm en suiker in dezelfde pan glazig.
Blus af met de port en vleesbouillon. Laat zachtjes koken tot de sjalotjes bijna in de saus weg-smelten: ca. 20 minuten.
Kook ondertussen de aardappels gaar. Giet ze af, vang het kookvocht op en doe de spinazie, de rest van de boter en zout en peper in de pan.
Stamp met genoeg kookvocht tot een grove stamppot. Pureer de peterselie, munt, overige knoflook, gember, kaneel met de azijn en olie tot een saus.
Verwarm de saucijsjes opnieuw in de sjalotten gravy en serveer bij de stamppot met de “green sauce” er apart bij.
Ingrediënten
50g boter
8 Iberico-sausijsjes
12 sjalotjes, geschild en in de lengte in vier stukken