Carpaccio van rode biet

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil van de bieten en snijd de bieten op een mandoline in flinterdunne plakjes (of gebruik een dunschiller).
  2. Meng azijn, mosterd, olijfolie en truffelolie in een kom tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de plakjes biet als een carpaccio op borden en verdeel de plakjes ham en reepjes radicchio erover.
  4. Druppel de dressing over de salade en garneer met de viooltjes.

Ingrediënten

  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl truffelolie
  • 100 g Parmaham, gesneden
  • 50 g radicchio in dunne reepjes
  • 20 paarse viooltjes (eetbare bloemen)

Publicatie datum: 15 februari 2016