Fish & Chips (almost) classic

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de zoete aardappelfrieten volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Bestrooi de stukken vis met peper en zout. Meng de bloem met de gemalen venkel en strooi op een bord.
  3. Strooi de Parmezaanse kaas op een tweede bord en klop het ei los in een diep bord. Haal de visstukken achtereenvolgens door de bloem, het ei en de Parmezaanse kaas.
  4. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de stukken vis in 6-8 minuten gaar en bruin. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en houd warm in de oven.
  5. Doe de doperwten met de boter, munt en citroenrasp in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Gaar de doperwten in ca. 8 minuten.
  6. Pureer de doperwten en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Serveer de vis met de frieten, geef de doperwtenpuree en azijn er apart bij.

Ingrediënten

  • 700 g zoete aardappelfrieten (Lamb Weston)
  • 4 stukjes kabeljauwfilet à125 g
  • 50 g bloem
  • 1 el gemalen venkelzaad (Spice Market)
  • 1 ei
  • 100 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 g doperwten (bevroren)
  • 25 g boter
  • 2 takjes munt, blaadjes grofgesneden
  • ½ tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • dragonazijn

Publicatie datum: 15 februari 2016