Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit de helft van de boter in een zware pan en bak de uien in ca. 5 minuten glazig. Voeg de aardappel- en knolselderijblokjes toe en bak even mee. Hak de helft van de salie fijn en meng de groente met de citroenrasp.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes koken tot de aardappel kapot kookt en de soep wat dikker wordt.
Maak ondertussen de scones: verhit de oven en een bakplaat voor op 200°C. Meng het bakmeel, polentameel, zout en bakpoeder in een grote kom.
Wrijf de boter met de vingertoppen erdoor tot een kruimige massa. Maak een kuiltje in de mengsel en schenk de karnemelk en maïskorrels erin. Meng met een vork snel door elkaar. Keer de mengsel op een met bloem bestoven werkblad en kneed het snel door elkaar, rol uit tot een dikte van 4 cm en steek met een uitsteker 8 rondjes van ca. 5 cm doorsnede uit.
Bestrijk de bovenkanten van de scones met melk en plaats ze op een bakplaat. Schuif in de oven en bak de scones voor 10-12 minuten.
Verhit de rest van de boter en bak de overige salieblaadjes knapperig.
Haal uit de pan en bak de appelschijven bruin.
Serveer de soep in borden, verkruimel de kaas en het gebakken salieblad erboven en garneer met de appelschijven. Serveer met de warme scones en roomboter.