Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Vouw 2 lamsracks tot een kroon en bind de uiteinden van de stukken vlees met keukentouw aan elkaar.
Maak een mengsel van 2 fijngehakte teentjes knoflook, 2 eetlepels fijngehakte dragon, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels
Zet de lamskroon in een braadslee en smeer in met het honingmengsel. Bak 10 minuten in de oven.
Voeg 500 gram gepelde kleine sjalotjes toe en 25 gram boter. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en bak nog 20 minuten. Schep de sjalotten halverwege om en bedruip het vlees met het braadvocht.
Haal de lamskroon uit de braadslee en laat afgedekt onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Schenk 2 dl lamsfond in de braadslee en zet op het vuur. Breng aan de kook en laat een beetje inkoken. Monteer met 50 gram koude boter en breng op smaak met een eetlepel gehakte verse dragon en een beetje citroensap.
Snijd de ribben los uit de lamskroon en serveer met de saus.