Lamskroon met honing & sjalotjes

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220˚C.
  2. Vouw 2 lamsracks tot een kroon en bind de uiteinden van de stukken vlees met keukentouw aan elkaar.
  3. Maak een mengsel van 2 fijngehakte teentjes knoflook, 2 eetlepels fijngehakte dragon, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels
  4. Zet de lamskroon in een braadslee en smeer in met het honingmengsel. Bak 10 minuten in de oven.
  5. Voeg 500 gram gepelde kleine sjalotjes toe en 25 gram boter. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en bak nog 20 minuten. Schep de sjalotten halverwege om en bedruip het vlees met het braadvocht.
  6. Haal de lamskroon uit de braadslee en laat afgedekt onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
  7. Schenk 2 dl lamsfond in de braadslee en zet op het vuur. Breng aan de kook en laat een beetje inkoken. Monteer met 50 gram koude boter en breng op smaak met een eetlepel gehakte verse dragon en een beetje citroensap.
  8. Snijd de ribben los uit de lamskroon en serveer met de saus.

Ingrediënten

  • 2 lamsracks
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels dragon, fijngehakt
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 g zout
  • 500 g kleine sjalotjes, gepeld
  • 25 g boter
  • 2 dl lamsfond
  • 50 g koude boter
  • Verse dragon
  • Citroensap

Publicatie datum: 15 februari 2016